Alle recepten

Protiplan koolhydraatarme gevulde aubergine met omelet

Gevulde Omeletaubergine

1 persoon
40 minuten
Vanaf fase 1
22.8 g eiwitten
6.1 koolhydraten

Met dit koolhydraatarme recept voor gevulde aubergine zet je eenvoudig een heerlijke maaltijd op tafel. Even voorbereiden en dan kan de low carb gevulde aubergine zo de oven in. Door de vulling van omelet krijg je voldoende eiwitten binnen en afgetopt met de heerlijke groenten en fetakaas is dit recept een prima maaltijd wanneer je een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet volgt.

Ingredienten:
70 ml water
1 aubergine, uitgehold
50 g tomaat in blokjes
50 g champignons, fijngesneden
1 blokje feta light
Peper en zout
Bereidingswijze:

1

Verwarm de oven voor op 200°C.

2

Leeg de inhoud van een zakje Omelet Tuinkruiden in een kom met 70ml water, meng tot een egaal beslag.

3

Halveer de aubergine en hol deze volledig uit, leg ze vervolgens in een ovenschaal.

4

Vul nu de aubergine met het omeletmengsel, de tomaat en champignons.

5

Rooster de aubergines vervolgens voor ongeveer 30 minuten in de oven.

6

Voeg na 25 minuten nog even de feta light toe zodat deze kan smelten.

7

Haal de ovenschaal uit de oven en laat goed afkoelen voordat je kan genieten.

Omelet

Aubergine