Klanten geven ons een 9

Voeding en Gewicht

Overgewicht

Overgewicht ontstaat wanneer je gedurende een langere periode meer calorieën binnen krijgt dan je verbruikt. Het lichaam zet de overtollige calorieën om in lichaamsvet. Wanneer je 6900 calorieën minder verbruikt dan dat je binnenkrijgt, zal het lichaamsgewicht met 1 kilo toenemen. Overgewicht is dan ook een risicofactor voor hart- en vaatziekten die kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen zoals:

 

     •  Diabetes

     •  Verhoogd cholesterolgehalte

     •  Verhoogde bloeddruk

     •  Klachten aan gewrichten

     •  Slaapstoornissen 


Calorieën


 

De calorie is een verouderde eenheid voor energie of warmte en is officieel vervangen door joule. Met name bij voeding wordt vaak nog in de oude maat gemeten, of liever in Kilocalorieën (Kcal=1000 cal). De definitie van calorie is de hoeveelheid energie (brandstof) die nodig is om 1 gram water 1 graad in temperatuur te doen stijgen. 

LEES MEER OVER CALORIEËN »


Koolhydraten


 

Koolhydraten zijn voedingsstoffen die energie leveren aan het lichaam. Na vertering komen de koolhydraten als glucose (bloedsuiker) in het bloed waardoor het snel kan worden opgenomen door de weefsels die het kunnen verbranden. Al vrij snel na het eten van koolhydraten begint de glucose te stijgen. De glucose die niet wordt verbrand, wordt tijdelijk als voorraad in de spieren en lever (depot) opgeslagen. Aangezien het lichaam maar weinig glucose kan opslaan (depots zijn vol), wordt het overschot aan glucose in de vetreserves opgeslagen.

LEES MEER OVER KOOLHYDRATEN »


Vetten


 

Vet is een bron van energie, vitamine A, D, E en K en essentiële vetzuren. Bij een gezond eetpatroon komt tussen de 20 en 40% van de energie uit vet. Om de kans op hart- en vaatziekten te verlagen, is het van belang te kiezen voor producten met zo min mogelijk verzadigd vet en geen of weinig transvet. 

LEES MEER OVER VETTEN »

 

Eiwitten


 

Veel levensmiddelen bevatten eiwit. Eiwit is belangrijk. Het levert calorieën en aminozuren. Aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in lichaamscellen. Sommige aminozuren kan het lichaam zelf maken. Andere moeten uit het eten komen. Deze aminozuren heten essentiële aminozuren. 

LEES MEER OVER EIWITTEN »


Waarom Eiwitdieet?


 

We merken dat het voor velen vaak moeilijk is om een juiste keuze te maken in de verschillende afslankmethodieken. Niet verwonderlijk gezien de overvloed aan pillen, buisjes en potten. Kort samengevat komt het op het volgende neer:

LEES MEER OVER WAAROM EIWITDIEET »