Klanten geven ons een 9

Eiwitdieet

 

We merken dat het voor velen vaak moeilijk is om een juiste keuze te maken in de verschillende afslankmethodieken. Niet verwonderlijk gezien de overvloed aan pillen, buisjes en potten. Kort samengevat komt het op het volgende neer:

 

Indien het verbruik van calorieën groter is dan de inname, verlies je gewicht.

 

Veel diëten zijn gebaseerd op het eten van aanzienlijk minder calorieën. Omdat hierdoor alle voedingsstoffen worden beperkt gaat het lichaam over op een spaarstand. Het lichaam moet in tijden van schaarste immers zuinig omgaan met energie waardoor afslanken na termijn moeizaam gaat. Een belangrijk nadeel van een caloriearm dieet is dat ook de bouwstoffen, die als bouwstenen voor het lichaam dienen, worden verminderd. Dergelijke diëten worden ook wel crash-diëten genoemd. Een deel van de spiermassa wordt afgebroken. Dit zorgt voor een trage stofwisseling maar wel voor gewichtsverlies. Je verliest immers spiermassa in plaats van vet.

 

Zodra je weer normaal gaat eten kom je vaak snel weer aan of wordt je zelfs zwaarder dan wanneer je gestart was. Het lichaam heeft immers minder spiermassa en dus ook minder calorieën dan voorheen nodig om te functioneren. We noemen dit ook wel het jojo-effect.

 

De eiwitten in de maaltijden van een eiwitdieet zorgen ervoor dat je doeltreffend afslankt en afrekent met het jojo-effect. Eiwitten zijn bouwstoffen voor je lichaam waardoor je tijdens een eiwitdieet geen spiermassa verliest. Daarnaast zorgen eiwitten ervoor je geen hongergevoel hebt tijdens het dieet. Dit komt doordat een eiwitrijke maaltijd langzamer door het lichaam wordt verbrand waardoor je maag langer gevuld blijft. Dit geeft je een verzadigd gevoel.